Røde sundehedsbomber
Botanisk set er tomater faktisk en frugt, men omtales oftest som en grøntsag. Tomater er sunde og magre med kun ca. 100 kJ pr. 100 g. De strutter med C- og K-vitaminer, og når du spiser tomater, får du både E- og A-vitaminer, fibre og kalium.
De indeholder et stof der hedder lycopen, der giver tomaterne den røde farve. Lycopen er en antioxidant, der har en masse gode egenskaber for helbredet. Specielt mener man, at lycopen kan være med til at mindske risikoen for kræfttyper som prostatakræft. Tomater indeholder mere lycopen pr. gram end nogen andre frugter eller grønsager.
Tomaten stammer oprindeligt fra Peru, men i 1500-tallet blev den indført i Europa af spanierne. Tomaten er medlem af natskyggefamilien som fx kartoflen, og i 1700-tallet indtog den køkkenerne verden over. I dag er den blandt de mest dyrkede grønsager i verden.
Vores tomatsorter
Katrine & Alfreds Classic
Den klassiske tomat er en traditionel sort med mange år i bagagen. Det er store, runde tomater med en meget fin, aromatisk smag. Tomaterne får lov til at modne helt på planten, inden de håndplukkes røde, sorteres og lægges direkte i salgsbakken.
Katrine & Alfreds San Marzano
San Marzano er en udsøgt italiensk blommetomat med en aromatisk, sød og fyldig smag. San Marzano er muligvis den mest berømte tomat i verden, og med god grund. Den blev fremavlet i den lille italienske by San Marzano sul Sarno ved Napoli i den frugtbare vulkanske jord på østsiden af Vesuv.
Katrine & Alfreds Strabena
Strabena er en udsøgt tomat med en flot rød farve og en karakteristisk, kraftig og krydret smag. Dens unikke jordbærform gør den til et hit hos forbrugerne.
Tip!
Læg aldrig tomaterne i køleskab
En vigtig forudsætning for tomater fra Katrine & Alfreds rige smag er, at de ikke køles ned. Får tomaterne kulde, standser man nemlig den naturlige modning, der er med til at give smag og aroma. Opbevar derfor tomaterne i en skål ved almindelig stuetemperatur – det pynter samtidig, og tomaternes holdbarhed forringes ikke det mindste.