Om Katrine & Alfreds

Katrine & Alfreds bliver dyrket af Nordic Greens som ligger i Bellinge på Fyn. Nordic Greens, som tidligere hed Alfred Pedersen & Søn, blev grundlagt i 1948 af Katrine & Alfred Pedersen.

Det startede med to små drivhuse, hvor der blev dyrket snitblomster. Snart blev der bygget flere drivhuse, og snitblomsterne blev skiftet ud med agurker. I 1976 startede Katrine & Alfred med at dyrke tomater, som blev solgt på auktionen i Odense.

I 1982 begyndte vi, som de første i Europa, at levere tomater plukket direkte i bakkerne, og i 1995 begyndte vi at levere vores tomater under varemærket “Katrine & Alfreds” tomater. I dag omfatter sortimentet tomater, agurker, peberfrugter og salat som kan købes i alle landets Coop butikker så som SuperBrugsen og Kvickly.

Siden 2001 har Katrine & Alfreds søn, Mads Ulrik Pedersen, fungeret som både daglig leder og ejer af Nordic Greens, og han er 4. generation af gartnere i familien. Læs meget mere om os, og hvordan vi dyrker Katrine & Alfreds tomater, agurker, peberfrugter og salater på vores website www.nordicgreens.dk

Dyrkning

Verdens mest forkælede tomater

At dyrke tomater behøver ikke at være en videnskab. Hvis man er i besiddelse af et væksthus eller det rette klima, kan alle lave deres egne tomater. Grunden til at vores tomater skiller sig ud fra mængden i forhold til både kvalitet og smag er, at vi først er tilfredse, når vi kan levere den mest velsmagende tomat på det danske marked, og det tvinger os til at tænke anderledes.

Vores planter bliver sået i begyndelsen af november. Lige fra starten bliver de små planter passet med stor omhu af vores gartnere. Hver gartner har sit eget lille gartneri i gartneriet. Der har gartneren ansvar for planterne fra de er helt små til de fældes. På denne måde opnås et næsten personligt forhold til hver plante. Planterne bliver snoet op hver uge, og sideskud fjernes omhyggeligt. Vores tomatplanter bliver ca. et år gamle, inden de fældes om efteråret, og på det tidspunkt er de ca. 14 meter lange.

Modning og plukning

For at få den bedste smag frem i tomater er det meget vigtigt, at de får lov til at modne helt på planten. VI var det første gartneri i Europa, som begyndte at sortere og plukke alt i hånden. Ved at håndplukke tomaterne direkte fra planten og ned i bakken, sparer vi dem for en masse stød og skrammer. Undersøgelser viser, at man forlænger holdbarheden på røde tomater med op til 50-60 % ved at undgå sorteringsmaskine.
Vores dyrkningsmetode gør, at vi kan dyrke væksthusgrøntsager året rundt. Om vinteren og i foråret tyndes frugterne ud, så planten ikke avler så mange tomater. Det sikrer, at vi avler den absolut bedste kvalitet.